Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/newronua/public_html/wp-content/themes/Ronua/functions.php on line 106
Microsoft dă în judecată Samsung pentru litigii legate de brevetele de invenție | RONUA Microsoft dă în judecată Samsung pentru litigii legate de brevetele de invenție | RONUA

Microsoft dă în judecată Samsung pentru litigii legate de brevetele de invenție

Ca urmare a nerespectării din partea Samsung a acordului cu Microsoft, gigantul software a depus un dosar de litigiu asupra brevetelor, cerând daune pentru drepturi de autor împotriva Samsung.

Microsoft, cea mai mare companie de software, a dat în judecată liderul mondial în afaceri smartphone, Samsung, pentru încălcarea contractului care implică drepturi de autor legate de brevetele Android. Plângerea a fost depusă în US District Court din Districtul de Sud din New York, vineri, după luni de eforturi întreprinse pentru soluționarea litigiului în afara instanței. Gigantul software din Redmond cere drepturi neplătite de Samsung pentru utilizarea necuvenită a drepturilor de autor asupra anumitor brevete.
Consilierul General Adjunct David Howard, de la Microsoft, a explicat natura plângerii într-un post pe blog, vineri. După declarațiile de pe blog, se pare că Samsung nu ar lua în considerare valabilitatea contractului dintre cei doi giganți tech după ce Microsoft a anunțat achiziția afacerii de dispozitive și servicii Nokia în luna septembrie a anului trecut.
„Nu a fost ușor să înaintăm o plângere în justiție, mai ales în cazul unei companii cu care am avut până acum un parteneriat lung și constructiv”, a scris Howard. „Din păcate, chiar și partenerii uneori nu pot ajunge la un acord. După ce am petrecut luni încercând să rezolvăm acest dezacord, Samsung a făcut clar într-o serie de scrisori și discuții pe care le-am avut că există un dezacord fundamental în ceea ce privește sensul contractului nostru.”
Gigantul software-ul câștigă o mulțime de bani, aproximativ 2 miliarde dolari anual, de la producătorii dispozitivelor Android, cum ar fi Samsung și HTC, raportează Wall Street Journal. Microsoft are brevete pentru diverse tehnologii utilizate în prezent în smartphone-uri Android, cum ar fi afișarea de tab-uri multiple într-un browser web.
Plângerea depusă de Microsoft are la bază un acord de cross-licence de brevet în acord cu Samsung în 2011. Ca rezultat, Samsung s-a bucurat de un succes imens, ceea ce l-a transformat în cea mai mare companie de smartphone-uri din lume. Howard, de asemenea, a remarcat faptul că Samsung a vândut 82 de milioane de smartphone-uri Android, atunci când a semnat acordul juridic cu Microsoft în 2011 și cifrele au crescut în mod semnificativ. Trei ani mai târziu, gigantul tech coreean a reușit vânzări de 314 milioane de smartphone-uri Android.
Ca răspuns la plângere, Samsung a declarat ca firma „va analiza plângerea în detaliu și va stabili măsuri adecvate în răspuns,” au consemnat editorii Re/Code.

Sursa: HNGN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *