Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/newronua/public_html/wp-content/themes/Ronua/functions.php on line 106

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/newronua/public_html/index.php:9) in /home/newronua/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
RONUA http://ronua.ro Romanian .NET User Association Tue, 19 Apr 2016 21:42:03 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.5.6 Prezentare Mobile DevConnect Mihai Cvasnievschi http://ronua.ro/prezentare-mobile-devconnect-mihai-cvasnievschi/ http://ronua.ro/prezentare-mobile-devconnect-mihai-cvasnievschi/#respond Fri, 30 Jan 2015 09:24:33 +0000 http://ronua.ro/?p=4839

]]>
http://ronua.ro/prezentare-mobile-devconnect-mihai-cvasnievschi/feed/ 0
RONUA a implinit 10 ani! http://ronua.ro/ronua-implinit-10-ani/ http://ronua.ro/ronua-implinit-10-ani/#respond Fri, 14 Nov 2014 19:45:47 +0000 http://ronua.ro/?p=4798 In toamna acestui an, RONUA a implinit 10 ani.

10 ani cu multe întâlniri, workshop-uri, tabere de coding, cursuri IT si roadshows, 14 filiale si numerosi participanti la evenimentele RONUA.

SQL, MVC, Sharepoint ,Windows 8, Windows Phone, Javascript, SCRUM, Windows Azure, ASP.NET, VS 2012, .NET 4.5 au fost doar cateva din tehnologiile abordate.

Iti multumim ca ai fost alaturi de noi.

 

Echipa RONUA.

]]>
http://ronua.ro/ronua-implinit-10-ani/feed/ 0
ROCK your Body! http://ronua.ro/rock-body/ http://ronua.ro/rock-body/#respond Thu, 13 Nov 2014 21:22:00 +0000 http://ronua.ro/?p=4801 RONUA a implinit 10 ani de activitate.

Cu aceasta ocazie Fit&Go ofera exclusiv membrilor RONUA un abonament cu 10 sedinte de antrenament EMS la un pret special.

10 sedinte la Fit&Go cu 599 RON.

Fii in forma in doar 20 de minute, de doua ori pe saptamana cu cea mai noua si inovatoare tehnologie in materie de fitness.

Te vei tonifia, vei pierde greutatea in exces, vei scapa de durerile de spate si de celulita (daca este cazul).

Formulele EMS Fit&Go

20 min antrenament EMS Fit&Go de 2 ori pe saptamana timp de 2 luni = 10 kg

sau

20 min antrenament EMS Fit&Go = 500 calorii arse in timpul antrenamentului si pana la 2000 calorii arse in urmatoarele 24 – 48 de ore

sau

20 min antrenament EMS Fit&Go = 5-6 ore antrenament intens la sala

Indrazneste!

Programeaza-te online sau telefonic la nr 0737 000 000 si nu uita sa mentionezi numele RONUA pentru a beneficia de oferta speciala.

Echipa RONUA

]]>
http://ronua.ro/rock-body/feed/ 0
RONUA alaturi de tine http://ronua.ro/ronua-alaturi-de-tine/ http://ronua.ro/ronua-alaturi-de-tine/#comments Tue, 11 Nov 2014 22:32:32 +0000 http://ronua.ro/?p=4810 Ce a insemnat RONUA pentru cariera ta?

Asteptam raspunsul tau in pagina de comentarii sau pe pagina de facebook RONUA

Avem 10 tricouri albe si 10 negre pentru voi.

Echipa RONUA

]]>
http://ronua.ro/ronua-alaturi-de-tine/feed/ 4
Verdict împotriva Microsoft în cazul e-mailurilor private http://ronua.ro/verdict-mpotriva-microsoft-cazul-emailurilor-private/ http://ronua.ro/verdict-mpotriva-microsoft-cazul-emailurilor-private/#respond Mon, 04 Aug 2014 11:02:28 +0000 http://ronua.ro/?p=4290 Un judecător de la Curtea US District s-a pronunțat împotriva Microsoft în efortul companiei de a se opune unui mandat de percheziție al guvernului SUA pentru e-mailuri stocate pe servere din Irlanda.

Joi, judecătorul Loretta Preska din Tribunalul Districtual SUA pentru Districtul de Sud din New York a respins recursul a unei hotărâri anterioare care obliga compania să predea e-mailuri stocate pe serverele sale aflate în Dublin. Preska hotărâse că Microsoft nu va trebui să predea e-mailurile în timp ce se judecă un recurs.

Microsoft va face apel împotriva hotărârii emise de Preska la Curtea de Apel a SUA în a doua încercare, a declarat compania. Microsoft a susținut că Departamentul de Justiție nu are autoritatea de a emite mandate legate de e-mailuri stocate în afara Statelor Unite

„Singura chestiune sigură în această dimineață este că decizia instanței districtuale nu va reprezenta ultimul pas în acest proces”, a declarat consilierul general al Microsoft, Brad Smith, într-o declarație. „Vom face un apel prompt și vom continua să susținem că problema e-mailurilor personale implică protejarea puternică a dreptului la viața privată în SUA și în întreaga lume.”

Legislația SUA a cerut de mult timp mandate de percheziție care să specifice locul concret al informațiilor căutate, în loc de a impune companiei să primească mandatul care permitea căutarea informațiilor în mai multe locații, așa cum s-a întâmplat în cazul Irlandei, a susținut Microsoft. Echipele de investigatori din SUA, de asemenea, nu au fost abilitate să ajungă la locațiile din afara țării așa cum nici cetățenii din SUA nu ar vrea ca instanțele de judecată străine să poată executa percheziții în locații interne, a mai spus Smith. Procurorul american Preet Bharara din Districtul de Sud al orașului New York s-a opus încercărilor Microsoft de a invalida mandatul. Dacă interpretarea legii de către Microsoft este respectată, furnizorii de servicii de web ar putea muta conținutul în servere aflate în întreaga lume într-un efort de a evita cererile de aplicare a legii, a scris Bharara într-o scurtă adresă pentru instanța de judecată.

Sursa: PC World

]]>
http://ronua.ro/verdict-mpotriva-microsoft-cazul-emailurilor-private/feed/ 0
Microsoft dă în judecată Samsung pentru litigii legate de brevetele de invenție http://ronua.ro/microsoft-judecat-samsung-pentru-litigii-legate-de-brevetele-de-invenie/ http://ronua.ro/microsoft-judecat-samsung-pentru-litigii-legate-de-brevetele-de-invenie/#respond Sat, 02 Aug 2014 11:58:02 +0000 http://ronua.ro/?p=4287 Ca urmare a nerespectării din partea Samsung a acordului cu Microsoft, gigantul software a depus un dosar de litigiu asupra brevetelor, cerând daune pentru drepturi de autor împotriva Samsung.

Microsoft, cea mai mare companie de software, a dat în judecată liderul mondial în afaceri smartphone, Samsung, pentru încălcarea contractului care implică drepturi de autor legate de brevetele Android. Plângerea a fost depusă în US District Court din Districtul de Sud din New York, vineri, după luni de eforturi întreprinse pentru soluționarea litigiului în afara instanței. Gigantul software din Redmond cere drepturi neplătite de Samsung pentru utilizarea necuvenită a drepturilor de autor asupra anumitor brevete.
Consilierul General Adjunct David Howard, de la Microsoft, a explicat natura plângerii într-un post pe blog, vineri. După declarațiile de pe blog, se pare că Samsung nu ar lua în considerare valabilitatea contractului dintre cei doi giganți tech după ce Microsoft a anunțat achiziția afacerii de dispozitive și servicii Nokia în luna septembrie a anului trecut.
„Nu a fost ușor să înaintăm o plângere în justiție, mai ales în cazul unei companii cu care am avut până acum un parteneriat lung și constructiv”, a scris Howard. „Din păcate, chiar și partenerii uneori nu pot ajunge la un acord. După ce am petrecut luni încercând să rezolvăm acest dezacord, Samsung a făcut clar într-o serie de scrisori și discuții pe care le-am avut că există un dezacord fundamental în ceea ce privește sensul contractului nostru.”
Gigantul software-ul câștigă o mulțime de bani, aproximativ 2 miliarde dolari anual, de la producătorii dispozitivelor Android, cum ar fi Samsung și HTC, raportează Wall Street Journal. Microsoft are brevete pentru diverse tehnologii utilizate în prezent în smartphone-uri Android, cum ar fi afișarea de tab-uri multiple într-un browser web.
Plângerea depusă de Microsoft are la bază un acord de cross-licence de brevet în acord cu Samsung în 2011. Ca rezultat, Samsung s-a bucurat de un succes imens, ceea ce l-a transformat în cea mai mare companie de smartphone-uri din lume. Howard, de asemenea, a remarcat faptul că Samsung a vândut 82 de milioane de smartphone-uri Android, atunci când a semnat acordul juridic cu Microsoft în 2011 și cifrele au crescut în mod semnificativ. Trei ani mai târziu, gigantul tech coreean a reușit vânzări de 314 milioane de smartphone-uri Android.
Ca răspuns la plângere, Samsung a declarat ca firma „va analiza plângerea în detaliu și va stabili măsuri adecvate în răspuns,” au consemnat editorii Re/Code.

Sursa: HNGN

]]>
http://ronua.ro/microsoft-judecat-samsung-pentru-litigii-legate-de-brevetele-de-invenie/feed/ 0
Microsoft anunță actualizarea Windows Phone 8.1 http://ronua.ro/microsoft-anun-actualizarea-windows-phone-81/ http://ronua.ro/microsoft-anun-actualizarea-windows-phone-81/#respond Thu, 31 Jul 2014 10:54:35 +0000 http://ronua.ro/?p=4285 Telefoanele Windows de la Microsoft au găsit în cele din urmă succesul când au fost vândute ca dispozitive low-cost de înaltă calitate. De la Beijing, șeful platformei Windows Phone, Joe Belfiore, a anunțat astăzi actualizarea Windows Phone 8.1, cu o serie de caracteristici noi, care par să contribuie la reușita platformei pe care compania sa dorește să o vândă în China.

Cele mai mari două caracteristici din perspectiva platformei sunt o versiune beta în chineză a Cortana, software-ul Microsoft pentru asistență personală, și suport pentru ecranele de format mare 960-pe-540. În timp ce Windows Phone oferă deja suport pentru mai multe rezoluții similare, 960 pe 540 este un format comun pentru phablet-urile ieftine din Asia, a declarat Sullivan.

„Nu vrem să re-creem scenariul Windows Mobile, unde am avut un număr arbitrar de mare de rezoluții de ecran care primeau suport pe platformă. Dar, în acest caz particular, există OEM-uri care cer astfel de servicii datorită economiilor scalare ce apar la fabricarea de dispozitive [960-de-540]”, a declarat Sullivan.

Anunțul Microsoft, care a avut în prim-plan noii parteneri Windows Phone din luna februarie, a adus deja la 11 noi telefoane low-cost „pe piață sau aproape de lansare”, a declarat Sullivan. (Nu am văzut aceste telefoane în Statele Unite, cea mai mare parte au apărut în India, China și Africa.) Compania va avea, de asemenea, „o serie de telefoane high-end,” a mai declarat Sullivan, deși a refuzat să discute despre planuri mai specifice. Cortana va fi lansat, de asemenea, in Marea Britanie ca versiune beta, iar ca variantă alfa va putea fi disponibil în Australia, Canada și India, a mai adăugat Belfiore.

Folderele vor fi disponibile începând cu această actualizare apărută pe Windows Phone 8.1. Nu, nu sunt în lista de aplicații. Sunt Live Folders de live tiles; adică veți putea așeza live tiles în dosare conținătoare.
Vom avea, de asemenea, suport wearables mai bun, pentru că platforma are, începând de acum, notificări push prin Bluetooth.

Încărcătoarele de înaltă tensiune vor face noul Windows Phone să se încarce mai rapid, iar suportul pentru smart cover va oferi o varietate mai mare de situații apărute la utilizare.

Există o mulțime de schimbări mai mici, de asemenea. Puteți face selecție multiplă pentru transmiterea sau a ștergerea SMS-urilor. Store și Xbox Music tiles sunt acum live, arătând mai multe informații pe ecranul de start. Există un mod kiosk pentru afacerile de talie mică, și suport pentru consumatorii VPN-prin-Wi-Fi.

Sursa: PC Mag

]]>
http://ronua.ro/microsoft-anun-actualizarea-windows-phone-81/feed/ 0
Microsoft lansează astăzi noul video Cortana vs Siri, și anunță noi caracteristici Windows 8.1 http://ronua.ro/microsoft-lanseaz-astzi-noul-video-cortana-siri-anun-noi-caracteristici-windows-81/ http://ronua.ro/microsoft-lanseaz-astzi-noul-video-cortana-siri-anun-noi-caracteristici-windows-81/#respond Tue, 29 Jul 2014 10:41:19 +0000 http://ronua.ro/?p=4282 Microsoft a lansat astăzi un nou videoclip intitulat „La mulți ani”, care compară noul asistent virtual Cortana cu cel concurent de la Apple, Siri.
Reclama arată Cortana care rulează pe un Nokia Lumia 635 lângă un iPhone 5S cu Siri. Microsoft se pare că a folosit Lumia 635 intenționat pentru a arăta că, chiar și dispozitivele din gama inferioară pot rula bine Cortana. Naratorul din videoclip cere asistentului Cortana (și Siri, indirect) o serie de lucruri, inclusiv acela de a-i aminti să îi ureze soției o zi de naștere fericită la următorul apel al acesteia și să cumpere trandafiri atunci când s-ar apropia de o florărie. În timp ce Cortana a răspuns solicitărilor cu propoziții afirmative, Siri, pe de altă parte, nu este în măsură să respecte solicitările. În cele din urmă, video-ul arată Cortana oferind automat o alertă de trafic care i-a amintit utilizatorului să plece mai devreme. Acesta este momentul când Siri răspunde cu „Ei bine, acesta este un smartphone.”
Cel mai recent lansat un videoclip al Microsoft dorește să reprezinte în sine atât publicitate pentru produsul companiei cât și o comparație reușită cu competiția de la Apple. Înainte de aceasta, Microsoft a utilizat Siri pentru a ironiza iPad în primele reclame ale companiei pentru Windows 8.
Microsoft a lansat, de asemenea, câteva detalii cu privire la prima actualizare viitoare la Windows Phone 8.1, care va aduce câteva caracteristici noi, inclusiv introducerea de suport pentru foldere, care va permite utilizatorilor să suprapună Tiles într-un dosar pentru o mai bună organizare. O altă caracteristică apărută odată cu Update 1 este suportul pentru accesorii de caz interactive, care va permite funcții, cum ar fi pornirea automată a aparatului atunci când este deschis. Alte caracteristici viitoare includ suport pentru rezoluția ecranului de 1280 x 800 și dispozitivele de 7-inch, un nou mediu Live Tiles pentru App Store, și suport Voice over LTE. Compania nu a menționat când anume va putea fi activă actualizarea, dar este de așteptat să apară de la dezvoltatori în curând.

Sursa: Morning News USA 

]]>
http://ronua.ro/microsoft-lanseaz-astzi-noul-video-cortana-siri-anun-noi-caracteristici-windows-81/feed/ 0
Microsoft adaugă SharePoint Server Farms la portalul Azure Preview http://ronua.ro/microsoft-adaug-sharepoint-server-farms-la-portalul-azure-preview/ http://ronua.ro/microsoft-adaug-sharepoint-server-farms-la-portalul-azure-preview/#respond Sun, 27 Jul 2014 11:31:15 +0000 http://ronua.ro/?p=4278 La WPC acest an, Microsoft a prezentat opțiunea de gestionare a mașinilor virtuale prin portalul Azure Examine și, de asemenea, a adăugat-o pe cea de implementare a mai multor mașini virtuale simultan.
Această nouă capacitate a permis Microsoft să pună la dispoziția abonaților Azure posibilitatea de a crea întregi ferme de servere SharePoint 2013. Inclusă în galeria mașinilor multi-virtuale, clienții pot opta acum pentru a implementa SharePoint Server Farms formate din trei sau nouă servere virtuale. O implementare a unei ferme de trei-servere este o opțiune importantă pentru dezvoltare și testare, în timp ce ferma de nouă-servere poate fi utilizată pentru scenarii de producție.

Template-ul fermei cu nouă-servere include următoarele roluri:
• Active-Directory primary enabled și backup domain controllers
• Trei servere SQL Server AlwaysOn
• Patru servere pentru SharePoint care constau în două alocate web load-balancing și două pentru aplicații load-balanced.
Pentru a afla această nouă ofertă, accesați portalul Azure Preview și apoi selectați „SharePoint Server Farm.”

Sursa: Windows IT Pro

]]>
http://ronua.ro/microsoft-adaug-sharepoint-server-farms-la-portalul-azure-preview/feed/ 0
Microsoft va crea o versiune de Windows care integrează trei sisteme de operare http://ronua.ro/microsoft-va-crea-versiune-de-windows-folosind-trei-sisteme-de-operare/ http://ronua.ro/microsoft-va-crea-versiune-de-windows-folosind-trei-sisteme-de-operare/#respond Thu, 24 Jul 2014 09:15:03 +0000 http://ronua.ro/?p=4274 CEO-ul Microsoft Satya Nadella a subliniat din nou planul companiei de a crea o versiune de Windows care să poată fi capabilă să le înglobeze pe toate. Compania a anunțat pentru prima dată acest plan ambițios în luna aprilie a acestui an. Combinarea diferitelor sisteme de operare Microsoft într-unul singur are sens. Cu o singură versiune disponibilă consumatorii vor avea de făcut alegeri mai ușoare iar aceast lucru este valabil și pentru dezvoltatori deopotrivă. Cu un sistem de operare unificat, aplicațiile ar putea funcționa pe telefon, tabletă, calculator, și Xbox. În loc de a fi nevoiți să creeze o aplicație unică pentru fiecare tip de dispozitiv, dezvoltatorii pot realiza aplicații dinamice care se adapteze la diferite dimensiuni de ecran. „Vom simplifica următoarea versiune de Windows încercând să o transformăm astfel încât de la trei sisteme de operare să devină un singur sistem convergent pentru ecrane de toate dimensiunile”, a declarat Nadella. Vor exista în continuare diferite versiuni de Windows ca cele pe care le avem acum (Pro, Business, etc), dar bazele acestora vor fi indentice. Acest lucru permite Microsoft să perceapă prețuri diferite pentru nevoi diferite. Prin contrast, Apple păstrează sistemele desktop și cele de operare pe mobil separat. iOS a influențat cu siguranță caracteristicile și interfața Mac OS X, dar cele două sunt utile pentru lucruri diferite. Cu Windows 8, Microsoft a încercat crearea un sistem de operare pentru ambele tablete și desktop dar nu a reușit. În timp ce pare excelent pentru touchscreen, utilizatorii de desktop au găsit Windows 8 confuz. Următoarea versiune de Windows, Windows 9, se concentrează pe ceea ce face sistemul de operare mai ușor de utilizat pe desktop. Sursa: Softonic

]]>
http://ronua.ro/microsoft-va-crea-versiune-de-windows-folosind-trei-sisteme-de-operare/feed/ 0