RONUA
ROmanian .NET User Association --- Asociaţia Romană a Utilizatorilor .NET
Comunitatea dezvoltatorilor software pe .NET Framework

Conectarea unui dataset din bussiness Objects la un Raport in vb.net 2010

rated by 0 users
This post has 4 Replies | 1 Follower

Top 500 Contributor
Points 145
ionel.dragomir Posted: Tue, Jul 6 2010 12:06 PM

Buna ziua,

Am creat o clasa Registru, in care am declarat o functie publica RegistruView() as dataset.

Functia returneaza un dataset dintr-o tabela din SQL ( tabela registru: camp1 nvarchar(50), camp2 nvarchar(50) ).

Cum fac sa poata fi vizibila intr-un report, in momentul in care se doreste declararea unui dataset, in lista datasource pentru a putea alege Available Datasets.

Ionel Dragomir

PS Am incercat deja exemplele de la Microsoft, si sunt functionale, dar la cea mai mica schimbare nu mai functioneaza.

Atentie lucrez in vs 2010

• | Post Points: 20
Top 10 Contributor
Points 32,555
tudor.t replied on Tue, Jul 6 2010 2:45 PM

Din acel "business Objects" din subject, sa inteleg ca e un report afisat cu Crystal Reports de la SAP ?
(in .NET existand diverse alte componente pentru raporte - MS Report Viewer, Active Reports etc..)

Top 500 Contributor
Points 145

Report viewer este obiectul cu care afisazi, in obiectul Raport.rldc la alegerea unui dataset , la alegerea datasource sa pot sa aleg o clasa in care am o functie care intoarce un dataset.

Not Ranked
Points 10
misha replied on Mon, Jul 12 2010 6:42 AM

Daca vrei sa schimbi datasource-ul dupa ce fisierul rdlc e creat, se poate folosi secventa:

rvReportViewer.Reset();
            ReportDataSource rds = new ReportDataSource("DataSet1", ds.Tables[0]);
            rvReportViewer.LocalReport.DataSources.Add(rds);
            rvReportViewer.LocalReport.Refresh();

unde "DataSet1" e numele DataSet-ului atasat raportului (daca deschizi fisierul rdlc in mod text, sa vezi continutul xml, se gaseste la tagu-ul DataSetName si in colectia de DataSets)

• | Post Points: 5
Not Ranked
Points 10
misha replied on Mon, Jul 12 2010 6:45 AM

Completare: obiectul ds este de tipul DataSet

• | Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items) | RSS

(c) RONUA 2004-2009