Buna ziua,
Am creat o clasa Registru, in care am declarat o functie publica RegistruView() as dataset.
Functia returneaza un dataset dintr-o tabela din SQL ( tabela registru: camp1 nvarchar(50), camp2 nvarchar(50) ).
Cum fac sa poata fi vizibila intr-un report, in momentul in care se doreste declararea unui dataset, in lista datasource pentru a putea alege Available Datasets.
Ionel Dragomir
PS Am incercat deja exemplele de la Microsoft, si sunt functionale, dar la cea mai mica schimbare nu mai functioneaza.
Atentie lucrez in vs 2010
Din acel "business Objects" din subject, sa inteleg ca e un report afisat cu Crystal Reports de la SAP ?(in .NET existand diverse alte componente pentru raporte - MS Report Viewer, Active Reports etc..)
Report viewer este obiectul cu care afisazi, in obiectul Raport.rldc la alegerea unui dataset , la alegerea datasource sa pot sa aleg o clasa in care am o functie care intoarce un dataset.
Daca vrei sa schimbi datasource-ul dupa ce fisierul rdlc e creat, se poate folosi secventa:
rvReportViewer.Reset(); ReportDataSource rds = new ReportDataSource("DataSet1", ds.Tables[0]); rvReportViewer.LocalReport.DataSources.Add(rds); rvReportViewer.LocalReport.Refresh();
unde "DataSet1" e numele DataSet-ului atasat raportului (daca deschizi fisierul rdlc in mod text, sa vezi continutul xml, se gaseste la tagu-ul DataSetName si in colectia de DataSets)
Completare: obiectul ds este de tipul DataSet