Am doua datagridview, primul este read only si contine date despre contracte, al doilea se incarca in functie de randul selectat in primul grid. Din al doilea grid pot sterge date fara nici un fel de restrictie, dar cand schimb randul in primul grid fac o verificare asupra coerentei datelor din al doilea grid, iar daca datele nu sunt coerente as dori sa nu ma lase sa parasesc randul din primul grid si sa afiseze un mesaj de atentionare si sa pot face corectii(adaugari in cel de-al doilea grid). Datele in al doilea grid le adaug prin intermediul unor combobox-uri si textbox-uri.
Am incercat rowvalidating in primul grid dar problema e ca mesajul de atentionare imi apare indiferent unde dau clic si nu mai pot adauga date.
Aplicatia e in vb 2005
Ma puteti ajuta cu vreo sugestie?
Ai incercat cu evenimetul cell_validating,presupunad ca aplicatie e winforms bineinteles daca e web se complica lucrurile .
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ykdxa0bc.aspx
am eu o idee... in primul grid selectezi randul printr-o comanda select, apasand un linkbutton
la selectedindexchanged, dupa acele validari, legi (enable/disable) un confirm de acel linkbutton, adica un
<
ajaxtoolkit:ConfirmButtonExtender ID="ConfirmButtonExtender1" runat="server"
ConfirmText="Are you sure ?" TargetControlID="LinkButton3"></ajaxtoolkit:ConfirmButtonExtender>
sau daca nu folosesti ajax control toolkit poti sa pui pe linkbutton
lnkSelect.Attributes["onclick"] = "return confirm('are you sure ... ?')" respectiv daca datele sunt valide Remove-Attribute
(asta ca idee :), daca vrei chiar sintaxa iti dau dintr-un exemplu de-al meu)
aplicatie e windows
daca fac row_validating sau cell_validating nu mai pot sa ies din primul grid(pe care e validarea)
ca sa pot adauga date in al doilea gird. Nu adauga date direct in cell-ul din grid.
Am gasit o alternativa: disable primul grid daca sunt date incoerente in al doilea, dar... la clic in primul grid nu pot afisa un messagebox corespunzator pentru a informa utilizatorul, deoarece gridul e dezactivat si nu declanseaza MouseClick event...alta belea:((
I think link button should properly work as i have observed during working on fluorescent lights.
Eu as folosi evenimentul SelectionChanged pentru primul grid care se declanseaza cind selectezi un rind din datagrid. Cel putin eu am folosit acest eveniment intr-o situatie asemanatoare, cu doua datagrid-uri, in cel de-al doilea grid afisindu-se acele rinduri in functie de selectia facuta in primul grid .
SelectionChanged
pentru primul grid care se declanseaza cind selectezi un rind din datagrid. Cel putin eu am folosit acest eveniment intr-o situatie asemanatoare, cu doua datagrid-uri, in cel de-al doilea grid afisindu-se acele rinduri in functie de selectia facuta in primul grid .
ionutmanole: Am doua datagridview, primul este read only si contine date despre contracte, al doilea se incarca in functie de randul selectat in primul grid. Din al doilea grid pot sterge date fara nici un fel de restrictie, dar cand schimb randul in primul grid fac o verificare asupra coerentei datelor din al doilea grid, iar daca datele nu sunt coerente as dori sa nu ma lase sa parasesc,70-291 dumps randul din primul grid si sa afiseze un mesaj de atentionare si sa pot face corectii(adaugari in cel de-al doilea grid).70-432 exam Datele in al doilea grid le adaug prin intermediul unor combobox-uri si textbox-uri. Am incercat rowvalidating in primul grid dar problema e,70-536 braindump ca mesajul de atentionare imi apare indiferent unde dau clic si nu mai pot adauga date. Aplicatia e in vb 2005 Ma puteti ajuta cu vreo sugestie?
Am doua datagridview, primul este read only si contine date despre contracte, al doilea se incarca in functie de randul selectat in primul grid. Din al doilea grid pot sterge date fara nici un fel de restrictie, dar cand schimb randul in primul grid fac o verificare asupra coerentei datelor din al doilea grid, iar daca datele nu sunt coerente as dori sa nu ma lase sa parasesc,70-291 dumps randul din primul grid si sa afiseze un mesaj de atentionare si sa pot face corectii(adaugari in cel de-al doilea grid).70-432 exam Datele in al doilea grid le adaug prin intermediul unor combobox-uri si textbox-uri.
Am incercat rowvalidating in primul grid dar problema e,70-536 braindump ca mesajul de atentionare imi apare indiferent unde dau clic si nu mai pot adauga date.
You are absolutely right.I often visited this website for learning about different type of stuff.