RONUA
ROmanian .NET User Association --- Asociaţia Romană a Utilizatorilor .NET
Comunitatea dezvoltatorilor software pe .NET Framework

Pareri campanie "RONUA 4 ani"?

rated by 0 users
This post has 40 Replies | 5 Followers

Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
codecamp_3_8_mai_2009_sinaia
Aurelian Posted: Wed, Oct 22 2008 12:05 PM

Ce părere aveți despre campania noastră declanșată
cu ocazia împlinirii a 4 ani?
http://ronua.ro/CS/content/NourishTheChildrenAxtiRonua4ani.aspx
http://axti.ro/hraneste-lunar-1-copil.aspx

Va aduce o schimbare? Va face din această lume
un loc mai bun? Va avea efect pozitiv?
Noi, prin acest ajutor vom deveni
mai buni, toleranți, ințelegători și armonioși?

Mulțumesc,
Aurelian

Top 25 Contributor
Points 6,725
sirrocco replied on Wed, Oct 22 2008 12:35 PM

Pe scurt - NU.

1. Pana ajung banii la copii e cale lunga - cine stie cine mai umfla niste buzunare.

2. I-ai hranit luna asta - luna viitoare ? peste 2 luni? ... etc.

3. Solutia nu e sa-i hranim "noi" ci sa-i ajutam sa se hraneasca "ei" .(dar deja aici intra multa politica si va fi greu ).

• | Post Points: 35
Top 10 Contributor
Points 32,325
tudor.t replied on Wed, Oct 22 2008 12:53 PM
Initiativa e frumoasa, sa vedem insa cata lume va participa - din cate vad lumea pe la noi nu se prea inghesuie cand e vorba de actiuni umanitare..

Ce e ciudat e ca se pare ca in vest nu prea s-a auzit de aceasta campanie a celor de la NuSkin, caci din cate vad majoritatea donatorilor sunt din Asia (http://www.nourishthechildren.com/ntc_corp/ambassadors/index.shtml)
  • | Post Points: 20
Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
Aurelian replied on Wed, Oct 22 2008 5:04 PM
sirrocco:

Pe scurt - NU.

Ma bucură că există cineva care ridică obiecții.
În acest fel pot explica și mai bine DE CE-ul și CUM-ul
inițiativei noastre. 

sirrocco:

1. Pana ajung banii la copii e cale lunga - cine stie cine mai umfla niste buzunare.

Pentru aceasta campanie se cheltuiesc zero RON/USD/EURO pe reclamă sau promovare.
Se bazează exclusiv pe  puterea exemplului liderilor (leadership).
Tocmai din această cauză campania a luat premiul Stevie in 2007:
95% din bani au fost cheltuiți strict pe hrană (zic hrană și nu mâncare).

sirrocco:

Consider-o ca pe o datorie
și totdată ca pe o dovadă de OMENIE
să fie hrăniți toți copiii sub 5 ani.

Programul NTC are și implicații adiacente (sociale).
Nu intru în detalii, te invit doar să mai studiezi.
NTC nu "alimentează", nu "dă de mâncare", ci "hrănește".
Este o diferență majoră.
Te las pe tine, Sirrocco, să studiezi mai bine
site-ul campaniei NTC și rapoartele on-the-field.
http://www.nourishthechildren.com/
Aloca-ți 10 minute să vizionezi filmul:
http://www.nourishthechildren.com/ntc_corp/library/video/prospect70million_prog.wmv
Acolo sunt explicate multe aspecte ale campaniei.

sirrocco:

3. Solutia nu e sa-i hranim "noi" ci sa-i ajutam sa se hraneasca "ei" .(dar deja aici intra multa politica si va fi greu ).

Până la politică,
până la ieșirea din adolescență
și până la a fi educați, 
acești copii, puști sub 5 ani,
TREBUIE să rămână VII.
Tu ai aflat cum.
Nu-ți rămâne decât să acționezi.
Fie donând, fie răspândind mesajul nostru.

Nu uita, Sirrocco,
vorbim de micuți fără nici un ajutor.
Nu au nici măcar unde să cerșească,
atât de disparată este situația lor.

Nu vorbim în această campanie
de cerșetorii de la Romană sau de pe Magheru
(deși și aceștia trebuie ajutați într-un anumit mod),
vorbesc despre copii aflați în zone izolate/defavorizate sau calamitate!!!
(Malawi, Sichuan --după cutremur, etc)

Au vârste sub 5 ani. NU au cu ce se hrăni.
Și câte unul la fiecare 6 secunde, MOARE, DE FOAME.

Adică 5.000.000 (milioane) anual.
Numai de tine depinde dacă luna asta
unul dintre ei supraviețuiește sau nu.
Deependența, în definitiv, se reduce la 2 RON/zi!

În final vreau să găsești răspunsul la o singură întrebare:
Câți micuți au murit înfometați în timpul pe care
l-am alocat să "dezbatem" problema?

Cu prietenie și speranță,
Aurelian

Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
Aurelian replied on Wed, Oct 22 2008 5:17 PM

tudor.t:
Initiativa e frumoasa, sa vedem insa cata lume va participa - din cate vad lumea pe la noi nu se prea inghesuie cand e vorba de actiuni umanitare..

2 RON/zi să hrănim un copil sub 5 ani, este un gest nu numai "umanitar", ci un gest de "omenie".

tudor.t:

Ce e ciudat e ca se pare ca in vest nu prea s-a auzit de aceasta campanie a celor de la NuSkin,

Fundatia Nourish The Children este promotorul campaniei,
în asociere cu "Feed the Children".

NuSkin este cosponsor, doar. Gratuit, au cercetat și fabricat
nutrimentul special pentru copiii din zonele defavorizate.
Acest nutriment acoperă nu numai necesarul caloric,
ci și cel nutritiv pentru un copii sub 5 ani.
În plus, pentru fiecare set de 4 pachete lunare donate, ei, NuSkin,
din profiturile lor, mai donează încă un pachet.
Deci, donatorul (eu, tu, alt membru RONUA) donează pentru 4 copilași,
iar cosponsorul mai adaugă încă un pachet la bunăvoința noastră.

Practic oricât am dona noi,
Nuskin donează 20% din totalul donațiilor
în calitate de cosponsor și donator principal.

tudor.t:
 caci din cate vad majoritatea donatorilor sunt din Asia (http://www.nourishthechildren.com/ntc_corp/ambassadors/index.shtml)

Asta arată nivelul de leadership din Europa, în special Europa de Est.
Este o nebunie să te aștepți la rezultate diferinte acționând la fel.
Doar prin exemplul personal noi, putem influnța lumea în a lua decizia
de a participa la acest AJUTOR.

RONUA a împlinit 4 ani. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără
bunavoință, implicare și voluntariat.
La fel este și cu această campanie, Tudor.

Fiți exemple,
Aurelian Popa

Top 150 Contributor
Points 450
Madalina replied on Wed, Oct 22 2008 6:05 PM
sirrocco:

Oamenii sufera peste tot din 2 motive:

1. 50% - din vina lor, a conjuncturii in care s-au nascut si traiesc, a politicilor tarii respective etc.

2. 50% - din cauza celor care in loc sa faca se intreaba "oare ajung banii", "oare de ce nu muncesc", "oare ce se va intampla peste 10 ani", "oare oare oare". Din cauza TA si a MEA. Din cauza LUI si a EI.

Exista momente in care filozofatul este de prisos. Acesta este unul din acele momente.

Campania mi se pare o idee foarte buna. Voi hrani si eu un copil.

MDL

Top 25 Contributor
Points 6,725
sirrocco replied on Thu, Oct 23 2008 7:23 AM
Aurelian:

2 RON/zi să hrănim un copil sub 5 ani

Suna foarte ok, sa-i hranim pe copii - posibil sa par un monstru pentru ca nu sustin cauza dar nu cred ca astfel de solutii vor functiona pe termen lung.

Alta problema - ce facem cu cei peste 5 ani - cumva cel de 6 ani poate sa-si asigure traiul ? dar cel de 7 ? ii tinem in viata pana la 5 ani .. apoi ...

Cat de paradoxala este situatia : nu au ce manca - dar copii tot fac . E ca la tiganii nostri : n-au ce manca dar au 10 copii. La fel si la ei ... mor copii pe capete dar poate cu cat au mai multi sub 5 ani cu atat au mai multe sanse sa primeasca ajutor( si nu cred ca sunt cazuri izolate - omul sa adapteaza - daca asta inseamna sa faca copii sa traiasca .. ii face).

Din nou sper sa nu credeti ca sunt un monstru sau ca vreau sa moara copii de sub 5 ani - dar astfel de solutii poate vor functiona pe termen scurt .. dar peste 10 ani mergand in ritmul asta situatia va fi la fel.

Top 25 Contributor
Points 5,570
mdotnet replied on Thu, Oct 23 2008 9:03 AM
M-as gandi daca demersul este bun sau nu pe termen lung doar daca as fi obligat sa donez 10.000 EUR si pt asta ar trebui sa i-au un credit. Pana una alta pot dona 100 RON cu speranta ca unui copilas ii va fi mai bine macar si pt o zi-doua. Evident, trebuie gasite si solutiile pe termen lung, dar dupa cum zice Aurelian, s-ar putea ca pt unii micuti sa fie prea tarziu. Eu am o fetita de 1 luna, acum este putin bolnavioara... si as da/face orice ca sa stiu ca ii este bine...

(PMP, MCP)

Top 10 Contributor
Points 23,755
MrSmersh replied on Thu, Oct 23 2008 9:58 AM

Eu zic ca o actiune e mai buna decit asteptarea ocaziei perfecte de ajuta. Se impusca 2 iepuri avem tricouri si ce o mai fi si poate facem o diferenta cit de mica. 
Si asta zic eu care putina lume ma banuieste de a nu fi cinic Smile.

• | Post Points: 5
Top 25 Contributor
Points 10,940
cilu replied on Thu, Oct 23 2008 10:47 AM

Mi se pare o initiativa foarte buna, motiv pentru care voi dona si eu timp de 3 luni cate 237 de lei.

Marius Bancila - Microsoft MVP VC++ www.mariusbancila.ro | www.mariusbancila.ro/blog

• | Post Points: 20
Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
Aurelian replied on Thu, Oct 23 2008 4:27 PM
cilu:

Mi se pare o initiativa foarte buna, motiv pentru care voi dona si eu timp de 3 luni cate 237 de lei.

Felicitări, Marius, pentru hotărârea luată. Îți mulțumesc că
ai avut răbdarea să parcurgi materialul campaniei
și să-i înțelegi esența.
Azi va fi gata procedura aferentă
pasului 3 si o vom posta pe site-uri (AXTI și RONUA).

So, stand bu few hours and fill up your credit card.

Așa ca element de impulsionare,
până acum, suntem 4 5 care am luat hotărârea aceasta:
- Comănici Nadia Simona (Brașov, Dynamic Ventures) - 
   își donează brusa (atenție, e studentă!!!);
  a luat hotărârea aici la workshopul de la Sinaia;
- Marius Bancilă - inițiator CODEXPERT.RO
- Ovidiu Ciprian PONORAN - student coach (Audicon Cluj);
 și el, a luat această decizie importantă aici, la workshop;
- Aurelian Popa - inițiator RONUA:RO
UPDATE 6:00 PM
și Emanuel a luat această decizie
(îl anunț aici deși a dorit să-și păstreze anonimatul)
- Emanuel Dejanu - ONG Human Info Brașov

Mențineți-vă angajamentul măcar 3 luni!
Inspirați-i și impulsionați-i și pe ceilalti!

În acest fel vom deveni Ambasadori Nourish The Children.
http://www.nuskin.com/intercom/editorial.do?contentId=eu.ntc.resource.ambassador
și vom primi fiecare câte 6 tricouri RONUA, o șapcă și o ceașcă RONUA,
ultimele două cu nickname-ul nostru de pe ronua.ro inscripționat pe ele.
(Mulțumesc personal Microsoft România pentru aceste SWAGS.
Mai concret, mulțumesc, Loredanei Călin, Elisabetei Ioniță, lui Zoltan Herczeg și lui Dan Bulucea)

În plus vă fac cunoscut că toți ceilalți participanții
la codecamp au donat minim câte 60 de RON.
Fiecare dintre ei, în acest fel 
a hrănit minim câte 1 copil sub 5 ani
timp de o lună!

Aceștia sunt:
- Mihai Dinu
- Gheorghe Dan Alexandru
- Emanuel Dejan (a decis să facă donația
  de 237 RON, l-am mutat în cealaltă listă)
- Mădălina și Adrian Rogoz
- Silvia Tănase
- Andrei Rinea
- Iulia Spînu
- Bogdan Nistorică
- Manuel Ursu
- Costea Daniel

Mădălina ROGOZ a donat
și pentru soțul ei, Adrian ROGOZ,
lilderul de filală RONUA din Iași.

Vă mulțumesc.
Fără voi, prieteni, această inițiativă nu ar fi posibilă. 

Vă invit să spuneți aici:
a. de ce ați făcut acest gest și
b. de ce și ceilalți ar fi util să ne ajute.

Fiți exemple de urmat,
fiți ambasadori ai binelui și omeniei,
Aurelian POPA

PS. Voi reveni cu poze ASAP, îmbrăcați în tricourile RONUA :).

Ambasador NTC

Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
Aurelian replied on Thu, Oct 23 2008 5:00 PM
sirrocco:
Aurelian:

2 RON/zi să hrănim un copil sub 5 ani

Suna foarte ok, sa-i hranim pe copii - posibil sa par un monstru pentru ca nu sustin cauza dar nu cred ca astfel de solutii vor functiona pe termen lung.

Relaționate cu alte proiecte și inițiative vor funcționa.
Pot să-ți spun un singur lucru:
Dacă facem ceva, avem șanse să schimbăm în bine lumea în care trăim.
Dacă nu facem nimic, 100% nu vom îmbunătăți nimic.

sirrocco:
Alta problema - ce facem cu cei peste 5 ani - cumva cel de 6 ani poate sa-si asigure traiul ? dar cel de 7 ? ii tinem in viata pana la 5 ani .. apoi ...

Haide să rezolvăm asta mai întâi și după aceea vom avea și alte inițiative.
Copiii sub 5 ani sunt cei mai vulnerabili la urmările malnutriției:
oase deformate, orbire, reducerea capacitășii intelectuale, etc.
De aceea (și din multe alte motive) ei trebuie ajutați ÎN PRIMUL RÂND.
Un copil de 6-7 ani poate să-și facă rost prin muncă de hrană, la fel și un adult.
Cei mici nu!

sirrocco:

Cat de paradoxala este situatia : nu au ce manca - dar copii tot fac . E ca la tiganii nostri : n-au ce manca dar au 10 copii.
La fel si la ei ... mor copii pe capete dar poate cu cat au mai multi sub 5 ani cu atat au mai multe sanse sa primeasca ajutor( si nu cred ca sunt cazuri izolate - omul sa adapteaza - daca asta inseamna sa faca copii sa traiasca .. ii face).

Sirrocco, ce părere ai despre copiii
rămași fără părinți (deci imnplicit și fără hrană)
în următoarele cazuri:
- părintele insuși a murit (de foame)
- în urma unei calamități (cazul Sichuan)
- abandon

Aceștia nu au dreptul să trăiască?
Și apoi ce vină are copilul,
dacă are un părinte ireponsabil?

sirrocco:

Din nou sper sa nu credeti ca sunt un monstru sau ca vreau sa moara copii de sub 5 ani - dar astfel de solutii poate vor functiona pe termen scurt .. dar peste 10 ani mergand in ritmul asta situatia va fi la fel.

Adică? Vor muri de foame tot 15.000 copii sub 5 ani pe zi?

Sirrocco,

It's not about feeding, it's about nourishing.
Și nu. NU te considerăm un "monstru",
dar suntem convinși că
nu ne-am făcut sufient de bine înțeleși. 

Pe viitor, vom încerca să fim și mai expliciți.
Iată de exemplu două proiecte adicacente.

Te rog citeste asta "Build a Village".
http://www.nuskin.com/intercom/editorial.do?contentId=eu.ntc.buildavillage.project

Am inclus textul original în română aici:
============================= 

Construieşte un Sat... ce va construi o Naţiune

Proiectul Construieşte un Sat are două ţeluri. Primul este de a construi un sat în Malawi, Africa. Al doilea ţel este de a transforma acest sat într-o “sală de clasă vie”. Fermierii din Malawi vor veni în acest sat şi vor fi educaţi şi învăţaţi diferite discipline incluzând pescuitul, irigaţiile, agricultura de susţinere, conservarea pădurilor şi plantarea copacilor, precum şi multe altele.

Ţelul ultim este de a instrui fermieri independenţi care vor transmite mai departe cele învăţate în satele lor natale. Fundaţi Force for Good desfăşoară acest proiect împreună cu Napoleon Dzombe, proprietarul/coordonatorul plantaţiei de VitaMeal, Proiectul Malawi. Programul este condus în cooperare cu Guvernul Malawian, Ministerul Pădurilor, Ministerul Finanţelor, Ministerul Agriculturii şi Colegiul de Agricultură Bunda, Universitatea Malawi.

Joi, 28 iunie 2007, Blake Roney a fost onorat cu titlul de Şeful Satului* Mtalimanja. În noua sa funcţie, el a deschis oficial satul model. Această zi a reprezentat punctul culminant al unei munci de doi ani în pregătirea satului pentru primii studenţi. 

La începutul toamnei lui 2007, Satul Model Mtalimanja şi-a primit primii studenţi - 40 de fermieri şi familiile acestora vor fi învăţaţi mai multe tehnici în agricultură pe o perioadă de doi ani. În anii care vor urma, capacitatea satului se va extinde pentru a primi 200 de familii de fermieri în fiecare an.

Proiectul Construieşte un Sat al Fundaţiei Nu Skin Force for Good este cel mai îndrăzneţ şi mai ambiţios proiect desfăşurat de Nu Skin Enterprises pentru a-i ajuta pe malawieni – nu doar pentru un sezon sau pentru un an, ci pentru generaţii întregi.

* Fiind numit de către malawieni, Mtalimanja înseamnă "braţele lungi care dăruiesc."

Un altpro iect adiacent NTC este proiectul Malawi:
http://www.nuskin.com/intercom/editorial.do?contentId=eu.ntc.products.malawi.children

Începând cu decembrie 2004, toate donaţiile Nourish the Children trimise din Europa ajung direct la milioane de copii înfometaţi şi subnutriţi din Malawi.

PROIECTUL
Băştinaşii din Malawi au construit o uzină cu sediul în Lilongwe, Malawi, Africa şi aici se fabrică VitaMeal din produse cultivate local.

Proiectul Malawi este un act de caritate calificat care este consacrat ajutării oamenilor din Malawi. Se estimează că dintre cele unsprezece milioane de oameni care locuiesc în Malawi, 20% sunt HIV pozitiv. Copiii din Malawi alcătuiesc aproape jumătate din populaţia totală a ţării. Trei din fiecare zece copii vor muri înainte de a împlini vârsta de cinci ani şi 30% din copiii rămaşi vor muri înainte de a împlini vârsta de 10 ani. Misionarul nostru ne-a raportat că mulţi dintre localnicii din Malawi le dau numere în loc de nume copiilor lor până aceştia împlinesc vârsta de doi ani. Ei nu le dau un nume propriu-zis până atunci din cauza probabilităţii unui deces prematur. Aproximativ două milioane din copiii din Malawi sunt orfani fără posibilitatea de a se întreţine pe sine şi pe fraţii lor. Din anul 1993, Proiectul Malawi i-a ajutat pe aceşti oameni. *** Stephens, Directorul Proiectului Malawi, sacrifică anual câteva luni şi călătoreşte în Malawi şi organizează distribuirea de alimente, medicamente, îmbrăcăminte şi alte donaţii importante. Împreună cu soţia sa, *** Stephens colaborează cu un lider local, Napoleon Dzombe pentru a se asigura că produsele sunt livrate acelor persoane care au cea mai mare nevoie de acestea.

Napoleon Dzombe este nativ din Malawi şi şi-a părăsit căminul când era tânăr cu numai 3 USD în buzunar şi sfatul de la tatăl său să-şi ajute poporul. El a devenit un om de afaceri de succes prin propria sa companie de cherestea. Napoleon a fost martorul tuturor necazurilor poporului său cauzate de către secetă şi boli, şi s-a hotărât că trebuie să-şi asume responsabilitatea de a-şi salva poporul. A început prin aprovizionarea cu alimente şi în curând mii de oameni au apelat la el pentru ajutor. El a învăţat cum să organizeze oamenii pentru a se asigura că toată lumea primeşte ajutor. A început să lucreze cu şefii triburilor pentru a livra alimente în sate cu ajutorul propriilor sale camioane. Şi-a dat seama că poporul său are nevoie de îngrijire medicală mai bună şi astfel a avut o influenţă considerabilă în construirea Spitalului Blessings. În colaborarea cu Proiectul Malawi, el a supravegheat personal distribuirea a milioane de pachete de VitaMeal copiilor subnutriţi. El acum distribuie aceste mese cu ajutorul unui camion donat de către Fundaţia Force for Good.

"Nu faceţi totul în locul nostru." Aceste cuvinte au fost rostite de către Napoleon Dzombe în cadrul uneia dintre primele întâlniri de planificare şi a devenit unul dintre principiile fondatoare ale proiectului. Napoleon a rostit aceste cuvinte atunci când i-a rugat pe cei implicaţi în Proiectul Malawi să îi înveţe pe oameni să pescuiască, nu să le dea peştele. “Nu ne transformaţi într-o naţiune de cerşetori”, a insistat. “Ajutaţi-ne să ne ridicăm în picioare. Nu faceţi pentru noi ceea ce putem şi noi să facem pentru noi înşine.”

Toate programele din Malawi sunt supravegheate de către cetăţeni din Malawi. Ne străduim foarte mult să nu ne amestecăm în autonomia naţională. Fabrica din Malawi, deşi este finanţată şi inspectată de către Nu Skin Enterprises, este deţinută şi administrată de către oamenii din Malawi. Pachetele VitaMeal produse acolo şi cumpărate şi donate de către distribuitorii noştri hrănesc copiii, astfel încât să poată să înveţe şi mai târziu să-şi ajute poporul să depăşească problemele îngrozitoare care chinuie naţiunea lor.

Not Ranked
Points 10
Vreau sa-i felicit pe cei care s-au gandit la campanie si sper din tot sufletul ca aceasta initiativa sa aiba efectele dorite pentru acesti copii.

In privinta celor care gasesc pretexte sa nu se implice as avea cateva idei de transmis :
- avem cu totii norocul de a ne fi nascut aici, si nu acolo; oare daca v-ati fi nascut in acele zone la fel ati fi gandit? Nu v-ati fi bucurat de fiecare ajutor care ar fi ajuns la voi? Incercati sa fiti pentru 5 minute empatici si apoi luati o decizie.
- omul functioneaza de cele mai multe ori in conformitate cu piramida lui Maslow (sau piramida nevoilor), adica o data ce o persoana se simte in siguranta, are parte de dragoste si de stima de sine, nevoile fiziologice (somn, mancare, respiratie, apa etc.) nu mai sunt prioritare, de aceea este mai greu sa constientizeze faptul ca exista oameni care nu au ce manca, oameni care se aseaza seara la somn cu stomacul gol, stiind ca a doua zi probabil nu vor avea ce sa manace sau ce sa le dea propriilor copii de mancare. Nu stiu cati dintre cei care nu vor sa sustina aceasta campanie (sau se impotrivesc ei) stiu cum este sa nu ai ce manca, sa te pui la somn simtind cum stomacul ti se strange de foame... dar poate ar trebui sa experimenteze o saptamana macar si apoi sa se impotriveasca unei astfel de initiative.

Cat reprezinta 2 RON pe zi?
- jumatate de pachet tigari
- putin mai mult decat un bilet de calatorie (apropo, mersul pe jos nu dauneaza nimanui, plus ca pentru distante mici, de 1-2 km este recomandat mersul pe jos sau de ce nu, bicicleta)
- diferenta dintre o sticla de suc si una de apa plata
- o parte din dulciurile pe care le consuma o persoana
- o mica parte din banii cheltuiti (daca ar fi sa facem o impartire pe numarul de zile al unei luni) iesind in oras, facand shopping sau cumparand tot felul de lucruri al caror singur scop este de a ne 'imbunatati' viata sau de a ne tine in 'moda' cu tendintele societatii : o haina in plus, fara de cele X deja existente, o pereche de papuci, pe langa cele Y deja existente... si asa mai departe
- o punga de chipsuri, de biscuiti sau de covrigei
(lista se poate continua...)

Asa ca va invit sa meditati putin si sa descoperiti care sunt acele lucruri fara de care puteti sa traiti la fel de bine si sa va ganditi daca nu merita sa renuntati la acele lucruri, sau la o parte din ele in valoare de 2 RON pe zi, pentru ca un copil de 5 ani, care nu are cum sa-si poarte de grija, care nu poate sa isi procure mancare, sa aiba parte de ceva ce este vital pentru el. Este simplu: exista sigur ceva ce pentru fiecare din noi este surplus, dar valoarea acelui lucru poate reprezenta esentialul pentru altcineva; A te gandi la cei mai defavorizati (pentru ca pana la urma fiecare om are problemele, dramele si nevoile sale) decat propria persoana este o alegere individuala.

In fiecare dintre noi sta puterea de a schimba lucrurile in bine, de face ceva pentru cei din jur, de a ne gandi la soarta fiecarei parti a lumi vii... lasati vorbele si gandurile si treceti la fapte!

Comanici Nadia
Top 10 Contributor
Points 2,669,755
codecamp_25_30_oct_2009
Aurelian replied on Sat, Oct 25 2008 8:19 PM

mdotnet:
M-as gandi daca demersul este bun sau nu pe termen lung doar daca as fi obligat sa donez 10.000 EUR si pt asta ar trebui sa i-au un credit. Pana una alta pot dona 100 RON cu speranta ca unui copilas ii va fi mai bine macar si pt o zi-doua.

Eu am invstigat multa vreme ce campanie sa aleg cu ocazia RONUA -- 4 ani.
Nu mi-as fi pus obrazul pentru o chestiune neserioasa.
Nu uitati ca noi, prin RONUA, influentam peste 3500 de oameni, in acest moment.
Nu ne permitem sa facem lucruri iresponsabile, la cest nivel.
Am cautat o campanie care sa intruneasca urmatoarele criterii:
- sa aiba efecte masurabile, transparente
- sa contina programe adiacente sociale
- sa fie recunoscuta si premiata
- sa nu plateasca "auxiliar" fonduri in alte directii
(stiu ca unele campanii au cheltuieli auxiliare de peste 40%, ceea ce mi
se pare total deplasat)

mdotnet:
 Evident, trebuie gasite si solutiile pe termen lung, dar dupa cum zice Aurelian, s-ar putea ca pt unii micuti sa fie prea tarziu.

Aici e miezul problemei, de fapt. Acum trebuie actionat. Timingul este esential.
Azi au mai murit 15.000 de copii. Ce facem mai asteptam? Mai dezbatem?

mdotnet:
Eu am o fetita de 1 luna, acum este putin bolnavioara... si as da/face orice ca sa stiu ca ii este bine...

Aici intrebarea de 1110 puncte este:
Ce ai face pentru un copil care NU este al tau?
Aici vorbim despre miezul problemei si in ceea ce priveste RONUA: simt civic, disponibilitate catre voluntariat, implicare activa

Fiti exemple de urmat,
Aurelian

Top 25 Contributor
Points 5,060
psycho replied on Mon, Oct 27 2008 11:47 AM

Ca multi dintre noi, am o gramada de rate si obligatii, am reflectat si eu asupra subiectului si am gasit cateva motive pro si contra, dar cum motivele contra sunt molipsitoare si nu ne fac sa ne mandrim cu ele, am sa le enumar doar pe cele pro.

7 motive pentru a dona:

1. vreau sa fiu recunoscator ca nu m-am nascut in locul (conjunctura) lui.

2. vreau sa ajut dezinteresat, imi face bine.

3. vreau ca si eu sau ai mei sa fie tratati la fel (nu stii niciodata ce se poate intampla).

4. vreau sa nu se duca la culcare chircit de foame.

5. vreau sa ma "hranesc" cu zambetul lui multumit.

6. vreau sa imi imbunatatesc karma.

7. vreau sa fiu om.

Ok, am decis, donez!

Apoi m-am gandit pe buna dreptate ce se va intampla luna viitoare... Cine stie? Pai, pana atunci nu moare... sau poate cineva va gandi ca mine si va incerca si el o luna, poate dupa aceea mai incerc eu...

Hmm... sunt oricum o picatura intr-o cascada... adica suntem, dar crestem, poate maine suntem cascada...

Page 1 of 3 (41 items) 1 2 3 Next > | RSS

(c) RONUA 2004-2009